2.7 Advies en instemming binnen een veranderend internationaal bedrijf
 

Bent u OR-lid binnen een internationaal bedrijf? Dan heeft de OR niet alleen te maken met de Nederlandse ondernemer maar ook met internationale stakeholders, die vaak meer te zeggen hebben dan deze Nederlandse ondernemer. En als uw bedrijf opeens onderdeel wordt van een internationaal bedrijf, lopen uw OR-belangen niet altijd parallel met de daar reeds bestaande OR-en, In deze workshop staan Alain en Julien van Pallas Advocaten stil bij de verschillende stakeholders binnen internationale bedrijven. Er wordt gekeken hoe de OR praktisch kan omgaan met deze (internationale) stakeholders, waarbij niet alleen maar wordt gekeken naar de WOR, maar met name ook naar strategie en communicatie.

 

Centrale leerdoelen sessie:

  • De rol van een Nederlandse OR binnen een internationaal bedrijf (met zeggenschap in het buitenland; o.a. mede-ondernemerschap, vereenzelviging en rol van de Nederlandse bestuurder) 
  • Veranderende rol van bestaande OR na fusies met/overnames door een internationaal bedrijf (bijvoorbeeld opgaan in OR van fusiepartner, belangenconflict met OR van fusiepartner)
  • Praktische handvatten hoe om te gaan met advies- en instemmingstrajecten binnen een internationaal bedrijf (met zeggenschap in het buitenland) 

 

Sprekers: 

Alain Camonier, Advocaat/Partner, Pallas Advocaten

 

 

 

Julien Blok, Advocaat, Pallas Advocaten